Ondernemen? Dat kan ook in loondienst!

In ‘’Jouw baan beïnvloedt jouw gezondheid’’ lees je hoe belangrijk het is om te werken aan je werkgeluk. Als je langdurig niet blij bent met jouw baan, dan heeft dit niet alleen gevolgen voor je werkgeluk maar ook voor je gezondheid! Hoe werk je aan jouw werkgeluk en wat kan je doen om de regie te pakken in jouw loopbaan? Dat lees je in dit artikel!

Ontdekken

Om de regie te pakken in jouw loopbaan moet je eerst ontdekken wat je leuk vindt of juist leuk lijkt om te doen. Vraag jezelf eens af: Welke taken/bezigheden vind je leuk aan je baan? Wat zorgt ervoor dat je een fijne werkdag hebt?Waar ben je goed in/wat is jouw talent?

Onderzoeken

Als je weet wat je leuk vindt of leuk lijkt, kun je gaan onderzoeken in hoeverre dit in jouw huidige agenda past. Vraag jezelf eens af: Passen jouw talenten bij jouw werkzaamheden? Wat kun je doen om jouw favoriete bezigheden centraler te stellen in jouw dagelijkse werkzaamheden?

Ondernemen

We denken vaak dat je daadwerkelijk ondernemer moet zijn om ondernemend te zijn. Niets is minder waar. Ondernemerschap is niet enkel een vak, het is een vaardigheid. Om te werken aan jouw werkgeluk dien je ondernemend te zijn in jouw loopbaan. Ontdek wat je leuk vindt en te onderzoek hoe je dit kunt integreren in jouw agenda. Daarna is het tijd om te ondernemen! Ga daarna in gesprek met jouw collega’s of leidinggevende. Bespreek wat je nodig hebt om de volgende stap te zetten om jouw werkgeluk te vergroten. Wellicht vind je het leuk om projectleider te worden, teamuitjes te organiseren of jouw collega’s te helpen met hun administratie. 

Wil je meer lezen over hoe je jouw werkgeluk kunt vergroten, of kan je er nog wat extra hulp bij gebruiken? Hou dan de website van Baanos in de gaten!

  • Share this post

Related Posts

Leave a Comment