Jouw baan beïnvloedt jouw gezondheid

Jouw baan beïnvloedt jouw gezondheid
Gemiddeld besteden we ongeveer een derde van ons leven op het werk. Het andere deel zijn we in slaap en een derde deel besteden we aan privé tijd. Het een heeft invloed op het ander. Slaap je slecht? Dan zou het kunnen dat dit je werk beïnvloedt. Het zou ook kunnen dat werk de reden is van een verslechterde nachtrust. 

Je zou dus kunnen stellen dat je werk onderdeel is van jouw gezondheid. Heb je het naar je zin? Dan is de kans groot dat je met een positieve energie thuiskomt en met een voldaan gevoel naar bed gaat. Ga je met tegenzin naar het werk? Dan is de kans groot dat je met een slecht humeur thuiskomt en misschien zelfs met een slecht humeur gaat slapen!

Werken aan werkgeluk

In de blog ‘’Werken aan een beter milieu? Baanos helpt’’ kon je lezen hoe we met een beter milieu werken aan een betere toekomst. Je werkt niet alleen aan een betere toekomst door te werken aan een beter milieu. Werken aan een betere toekomst begint met werken aan jouw eigen werkgeluk.

Blij met je baan

Natuurlijk is het utopisch om ervan uit te gaan dat je iedere dag huppelend naar je werk gaat. Er zullen altijd taken of dagen zijn die minder leuk zijn. Desondanks is het belangrijk dat het grootste gedeelte van jouw werk wel aan jouw wensen en verwachtingen voldoet! Vraag jezelf eens af:Hoeveel energie heb ik als ik thuis kom na mijn werkdag? Heb ik op maandag zin en energie om weer aan een nieuwe werkweek te beginnen? Hoe praat ik over mijn werk op een verjaardagsfeestje? Stel je voor dat je nog 30 jaar moet werken tot aan je pensioen, wat zou je dan doen?

Is jouw energielevel laag na een gemiddelde werkdag? Heb je weinig zin om weer aan een nieuwe werkweek te beginnen? En krijg je het spontaan Spaans benauwd als je denkt aan de gedachte dat je pensioen nog heel ver weg is? Dan is het wellicht tijd om over te stappen naar iets anders!

Bellen met Baanos

Het kan spannend zijn om over te stappen naar een nieuwe baan. Baanos snapt dat. We willen dan ook niet dat je ‘zomaar’ overstapt omdat je het niet naar je zin hebt. Baanos wil dat jij iets vindt waar je het echt naar je zin hebt. Daar kunnen we jou bij helpen. Kijk op onze website voor meer informatie!

  • Share this post

Related Posts

Leave a Comment